Alsaská pizza s tirolskou šunkou

282 Alsaská pizza s tirolskou šunkou

Ingrediencie

(na 1 pizzu asi 2 porcie)

cesto:

  • 100 g hladkej pizza múky
  • 100 g vlažnej vody
  • 5 g čerstvého droždia
  • štipka soli
  • lyžička olivového oleja

náplň:

  • 4 lyžice crème fraîche
  • 2 lyžice smotany
  • 6 filé kvalitných ančovičiek
  • 1 malá červená cibuľa
  • 4 plátky kvalitnej tirolskej šunky
  • 50 g vyzretého čedaru alebo goudy

Postup

Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom zapracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať, cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke (cesto je vhodné aj na zmrazenie, môžete ho tak mať nachystané aj na ďalšie pečenie).

Začnite zahrievať rúru na 180 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku a pripravte na plech s papierom na pečenie, placku vaľkajte do približného kruhu, prípadne ju jemne orežte.

Zmiešajte crème fraîche  (asi tretinu téglika) a lyžicu smotany plus podľa chuti 2 až 4 roztlačené ančovičky (ančovičky sú slané, preto už netreba smotanu inak dochucovať) a potrite tým cesto po celej ploche. Potom už len posypte rovnomerne všetkými ostatnými surovinami – je len na vás, koľko čoho si na pizzu dáte, unesie celkom dosť náplne. Pečte vo vyhriatej rúre zhruba 10 minút, krájajte kolieskom a podávajte na doske.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.