Žemľové knedle varené vo vode

552 Žemľové knedle varené vo vode

INGREDIENCIE:

  • 400 g hrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 240 ml mlieka
  • 4 rožky

POSTUP:

Do misy nasypte múku a zmiešajte ju so soľou a rožkami nakrájanými na malé kúsky.

Uprostred urobte jamku a nalejte do nej vlažné mlieko. Prisypte droždie a nechajte 10 min. odstáť.

Potom pridajte vajce a vypracujte vláčne cesto. Čím vláčnejšie cesto pripravíte, tým bude výsledná knedľa mäkšia.

Misu s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 – 3 časti a z každej vytvarujte jednu knedľu.

V osolenej vriacej vode varte každú knedľu 15 – 20 min., potom ich vyberte a ihneď rozdeľte pomocou nite na polovice, aby mohla unikať para.

 

TIP: Zvoľte dostatočne veľký hrniec, pretože knedle počas varenia zväčšia objem.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.