Odvážte si múku, nasypte ju do väčšej misy a prilejte vodu. Prisypte do misy droždie, soľ a pomaly hneťte asi 10 minút. Ak je cesto hotové, pridajte ešte hrsť vlašských orechov.
Vezmite väčšiu misu, nalejte do nej horúcu vodu a do nej vložte misu s cestom, ktoré prikryte utierkou. Vďaka teplej vode cesto rýchlejšie vykysne a po cca hodine zdvojnásobí svoj objem.
Pripravte si formu na pečenie chleba (napr. Ako na biskupský chlebíček). Do nej nalejte polievkovú lyžicu olivového oleja a štetcom rozotrite po celej ploche. Do formy vložte polovicu cesta a rozprestrite ho. Pridajte hrsť nasekaných mladej žihľavy alebo polievkovú lyžicu pesta, navrch ešte nasekanú petržlenovú vňať a opäť rozotrite po celej ploche a pokvapkajte lyžicou olivového oleja.
Na bylinky uložte zvyšnú polovicu cesta, rozprestrite a nechajte ešte kysnúť.
Predhrejte si rúru na 180°C. Chlieb navrchu pokvapkajte olivovým olejom, posypte orechmi a nechajte piecť asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.