Tvarohový veľkonočný baranček

Veľká noc

Ingrediencie

  •        225 g hladkej tortovej múky Babičkina voľba
  •        250 g tvarohu
  •        200 g masla
  •        200 g práškového cukru
  •        4 vajcia
  •        1 lyžica vanilkového cukru
  •        1 prášok do pečiva
  •        1 lyžica tuzemáku
  •        1 lyžička citrónovej kôry
  •        štipka soli
  •        maslo a hrubá múka na vymazanie

Použitá múka

Postup

Extra vláčny, voňavý a plný tvarohu. Stačí pridať mašličku, rúno z práškového cukru a máte výstavného veľkonočného barančeka!

 

1) V mise premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do čistej veľkej misy dajte vajce a oba cukry. Vyšľahajte metlou do svetlej peny.

2) Pridajte tvaroh, citrónovú kôru, tuzemák a rozpustené maslo. Znovu vyšľahajte do svetlej peny. Pridajte suchú zmes a postupne zapracujte.

3) Formu na barančeka vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Do spodného dielu formy opatrne vlejte pripravené cesto (asi 1 cm pod horný okraj formy) a zakryte horným dielom formy.

4) Barančeka pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Ku koncu pečenia barančeka otestujte vpichom špajle. Ak je baranček upečený, nemalo by na špajli zostávať žiadne vlhké cesto.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.