Tekvicový koláč

Tekvica
466 Tekvicový koláč

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA CESTO:

  • 180 g múky na krehké cesto
  • 120 g masla
  • 30 g krupicového cukru
  • 60 ml vody
  • 1 žĺtok
  • štipka soli

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ:

  • 220 g tučného tvarohu vo vaničke
  • 200 ml 30% smotany
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vajcia
  • cca 350 g dužiny maslovej tekvice (bez šupky)
  • 60 g masla
  • 200 g krupicového cukru

Použitá múka

Postup

Ako prvé pripravte cesto tak, že vypracujete všetky uvedené ingrediencie do hladkej hmoty.

Cesto uložte do potravinovej fólie a nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.

Tekvicu nakrájame na malé kúsky a zľahka ju opečte na 2 lyžiciach masla.

Pridajte 50 g cukru a nechajte všetko skaramelizovať. Potom vmiešajte zvyšok masla a odstavte.

Zmiešajte tvaroh so smotanou, vanilkou, škoricou a vajcami, pridajte zvyšný cukor.

Z cesta vyvaľkajte placku a tou vyložte formu (s priemerom asi 28 cm, alebo viac menších formičiek).

10 minút cesto predpečte pri teplote 180 ° C (pred pečením položte na cesto papier na pečenie a zaťažte ho).

Na dno predpečeného cesta navrstvite tvaroh a naň karamelizovanú tekvicu.

Zo zvyšného cesta vykrajujte rôzne tvary a ozdobte nimi zostavený koláč.

Pečte pri teplote 180 °C asi 40 minút, alebo kým nie je zdobenie zlatisté.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.