Foto: 2010
Vsetkych sklamem aj moju zenu z Kysuc co sa toho vcera objedla .Nie je to Slovensky recept dakde z drevenice ale Zobraziť celý popisVsetkych sklamem aj moju zenu z Kysuc co sa toho vcera objedla .Nie je to Slovensky recept dakde z drevenice ale Irska klasika "Colcannon".Povodne len s kapustou. Nasa je "luxusna " verzia aj s porom a slaninou.Chcel som pridat recept vcera na den St. Patrica ktory je ich patron ale nedalo sa .Naozaj doporucujem. Mnozstva si prida kazdy sam podla ladnicky je to naozaj jednoducha lacna chutovka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky osupeme nakrajame na kocky a uvarime v osolenej vode do makka. Zlejeme vodu a pridame teple mlieko a trochu smotany kdo ma rad da maslo a vypasirujeme pekne pyre. .
- 2
Anglicku slaninu nakrajame na kocky a dame oprazit ,vyberieme a odlozime na stranu.Do vypeku dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu a rozdrveny strucik cesnaku.
- 3
Tradicne sa tento recept robi z kapusty savoy ( ja neviem co je preklad v slovencine ) ale aj z kelu , my sme skusali aj z nasej bielej je to tak isto vyborne. Oberieme vrchne listy vykrojime hlub a na tenko nakrajame a najprv dame na troche oleja rychlo oprazit podlejeme vodou a dame dusit do makka. Presne to iste spravime s porom len nakrajame na tenke kolecka, pozor na piesok pod listami treba poriadne ocistit- oplachovat .
- 4
Vsetko poriadne premiesame , ochutime az teraz ( slanina- sunka je dakedy az moc slana), ozdobime na drobno nakrajanou cibulkou. Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemal som cas ist po Latinskom mene tak sa to da najlahsie identifikovat .