Foto: elixir
Toto jedlo som ochutnala u nás v kantíne, páčilo sa mi, včera som ho skúsila pripraviť doma.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 ks malá |
|
4 ks stredne veľké |
|
1 strúčik |
|
1 ks menšie |
|
120 g strúhaný |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
0,5 (ČL alebo viac korenie) |
|
0,5 ČL mletá |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu zbavíme semiačok a ošúpeme, pokrájame na drobnejšie. Zemiaky, cesnak a jablko ošúpeme a nakrájame na plátky. Dáme do zapekacej misy, polejeme olejom, osolíme podľa chuti, hojne posypeme čiernym korením, pridáme škoricu a garam masala a dobre zamiešame, aby sa koreniny všade dostali.
- 2
Strúhaný syr zmiešame so smotanou a vajciami, a polejeme nimi po povrchu zeleninu v zapekacej mise, rozotrieme.
- 3
Dáme piecť na hodinu na 200°C. Po upečení posypeme žeruchou a podávame. K jedlu sa hodí dip z kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@izabella929 ďakujem Ti :)