Takto varí hubovú polievku moja žienka domáca.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby dáme do hrnčeka a pridáme malé množstvo vody,ktorú po chvíli zlejeme a dáme čistú vodu.Očistíme a na plátky nakrájame šampiňóny.Pripravíme si vývar s dvoch kociek zeleninového bujónu.
- 2
Na oleji opražíme múku,pridáme zeleninový vývar,huby čerstvé aj sušené.Varíme 15 minút.
- 3
Do polievky dáme rozhabarkovanú kyslú a sladkú smotanu.Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.Hustotu polievky podľa potreby upravíme tak,že v troche mlieka rozmiešame hladkú múku.Nakoniec dvoma lyžicami kvalitného bieleho vína./veltlín zelený/ upravíme chuť polievky .Už nevaríme .Pri podávaní na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.Keď nemáme tak nevadí.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu