Foto: 2010
Ako sa to vola neviem je to moj vytvor, kde som dal spolu to co mam rad. U mna je to skor do slanej Zobraziť celý popisAko sa to vola neviem je to moj vytvor, kde som dal spolu to co mam rad. U mna je to skor do slanej nez do sladkej, ale su tu tiez varechacky ktore ancovickam neodolaju. Takze ancovicky s pomazankou s ciernych oliv ozdobene bazalkovym pestom a kaparami na vyprazanej polente.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mnozstvo nedavam lebo zalezi od toho ake velke posedenie mate. Polentu si pripravime podla navodu dame na priesvitnu foliu , vytvarujeme tehlicku poriadne zabalime a dame do ladnicky schladit.
- 2
Su tu pouzite dva druhy pesta , ktore bud kupite v obchode ale si ich jednoducho spravite bud v maziari alebo v mixery. Cierne nakladane olivy, trocha panenskeho oleja, sol, korenie, citronovu stavu a strucik cesneku dame do mixera a na hrubo premixujeme. To iste bazalkove pesto nahradime olivy listkami bazalky a tak isto premixujeme a dame schladit.
- 3
Schladenu polentu nakrajame na platky a dame oprazit na olivovy olej .Odlozime na papierovu servitku a ochladime.
- 4
Polentu natrieme pestom z ciernych oliv, na to polozime na platky nakrajanu cherry paradajku a listok bazalky na ktory dame ancovicku v oleji. Vrch ozdobime bazalkovym pestom a caparou. Na vsetko dame par kvapiek dobreho balzamikoveho octu a nakoniec "postrasime " farebnymi sezamovy semeinkami.
- 5
Ked bude robit treba viac .... a plus dobre talianske vino .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu to dakdo piekol v rure , vyskusam ked sa vratim domov.
bettysbites.blogspot.com/2010/08/baked-not-fried-polenta-chips-w...