Vyprážaný losos s aioli

2010 - bez fotky2010, 24. marca 2010
Vyprážaný losos  s aioli
Foto: 2010

Taka mediterianska varianta lososa v parmezanovom cesticku a cesnakovou aioli .

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
3  lyzice
4 ks
3 ks
1lyzica
cca 100  ml
1




Postup

  1. 1

    lososa rozporcujeme na mensie casti ,ked sa nam chce poriadne skontrolujeme ( aj rukou) a s pinzetou povyberame kosticky. Lososa osusime a pokorenime cerstvym mletym korenin a posolime. Pripravime si tradicny trojobal do struhanky vmiesame struhany parmezan. Obalenu rybu a vyprazame na oleji do zlatista.

  2. 2

    Aioli , do procesoru (mixera) dame struciky cesnaku 1 lyzicku soli a 2 zltka a poriadne premiesame. cez vrch pridavame pomali olivovy olej az sa na nam vytvori majoneza. Dame na misku a rucne vmiesame 2 lyzice citronovej stavy a lyzicu kremzskej horcice. Dame schladit do ladnicky

  3. 3

    V nasom pripade losos bol servirovany s mladymi zemiakmi v supke farebnou zmesou rozlicnych salatovych listov ( endive, rocket,romain, radicchio ) v jednoduchom talianskom naleve s troskou paneskeho olivoveho oleja a kalamata olivami.

Diskusia k receptu

bozulka
Tak toto môžem.Ešte som sa nezbavila lososa od predvianoc.Ešte stále ho je veľa.Môže to byť aj bez zemiakov.Tieto olivy nepoznám.Ja mám rada plnené ančovičkami alebo tie veľké grécke s mandľou.Také mám stále doma,lebo olivy milujem,a môžem hocikedy....
1vlasticka
mam velmi rada ryby len sa bojim kosti uz som sa dusila kostou tak teraz jem len pangasia
2010
1 vlasticka,
Nie je to chyba ryb ale je to chyba lenivych kucharov, aj tato nasa ryba bola pracne odkostena ,vonku si nikdo nemoze dovolit aby sa ludia dusili na kostickach...









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia