svieža torta
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
- 2
na dno tortovej formy priemer 24 cm dáme papier na pečenie boky formy nevymastíme Korpus: Bielky so štipkou soli vyšľaháme a zašľaháme do snehu polovicu cukru šľaháme dotuha.Žĺtky vyšľaháme zo zbytkom cukru . pridáme postupne vrelú vodu a šľaháme do peny.Zašľaháme 1 PL oleja
- 3
a teraz už len ručnou metlou pomaly vmiešavame múku zmiešanú s PDP striedavo so snehom.Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť. Po upečení príborovým nožíkom uvolníme okraje stiahneme s papierom na kuchynskú podložku a necháme vychladnúť.Po vychladnutí prerežeme na 2 časti.
- 4
Želatínu si dáme napučať do 4 PL vody.Ovocie rozmixujeme s ponorným mixerom a prepasirujeme aby sme odstránili zrnká,do vzniknutej šťavy namiesto cukru pridáme sirup Sodastream
- 5
300ml šľahačky vyšľaháme,tvaroh zmiešame s 2 balíkmi vanilkového cukru a zmiešame zatiaľ len s 1/2 vyšľahanej šľahačkyNapučanú želatínu rozpustíme nad parou vmiešame 5PL šľahačkovo tvarohovej zmesi musí to byť hladké až by ste to mali hrčkavé stále topiť nad parou a potom vmiešame do ostatnej zmesi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu