Foto: irenaw
Pre inšpiráciu ilustrácia k môjmu "kreatívnemu" zážitku s nepodareným cestom :O).
16-20
porcií
porcií
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Recept nájdete na Vareche. Sú to tie bajgle/bratislavské rožky z roku 1938. A tu je postup vymyslený v núdzi: Štyri vrstvy cesta, tri vrstvy maku, všetko roztlačené dlaňou a navrstvené do formy s priemerom 28 cm. Potreté rozšľahaným vajcom. Pečené 90 minút na 180°C. V polovici pečenia vrch zakrytý alobalom. Po upečení potreté maslom. Krájať až úplne studené a bude to pekne držať. Už som odvtedy robila aj orechové bajgle v tomto tvare, tentokrát zámerne, aby som ušetrila čas.
-
2
Takto to vyzerá, keď cesto neštrajkuje :O)))
Ale uznám, že si nebola spokojná, keď z cesta mali by pôvodne také krásne rožky. Máš ich ukážkové, vidno, že si dodržala postup a rožteky natreté vajcom si nechala zaschnúť, aby sa vytvorila mozaika. Bez nej by to pre mňa bol len obyčajné rožky, bratislavské pajglíky majú vyzerať presne ako tvoje.