Špongiová čína

2010 - bez fotky2010, 31. augusta 2010
Špongiová čína
Foto: 2010

Neviem ako sa Luffa -spongia vola po slovensky ,tak som so ju skombinoval so zdravou fialovou mrkovou a shitaki hribami a bravcovovou panenkou Zobraziť celý popisNeviem ako sa Luffa -spongia vola po slovensky ,tak som so ju skombinoval so zdravou fialovou mrkovou a shitaki hribami a bravcovovou panenkou a ryzovymi slizami spravil "cinu" a moze byt zaradena medzi experimenty.Luffa ma spongiovu vlastnost aj za surova takze velmi dobre absorbuje chute podobne ako tofu.Chuti ako jemna cukina.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
100  g
2 ks
300  g
1 ks
2  struciky
1 ks
2  lyzice
2  lyzice
150  ml
za hrst
1  lyzica
1  lyzica
250  g
2  cm




Postup

  1. 1

    Ja uz tiez varim ako cinan vsetko si postupne pripravim na male misky, a potom to spojim do hromady. Bravcove som nakrajal na sliziky polial sezamovym olejom a lyzicou sojovej omacky a nechal marinovat cca. 30 minut. Potom na rozohriatej panvici rychlo opiekol a odlozil na stranu. Suche shitaki som dal do teplej vody napucat cca 2 hodiny.

    Špongiová čína - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, chilli papricku som nakrajal na drobno a dal oprazit na oleji a odlozil na stranu. Fialovu mrkvu som nakrajal na platky a dal podusit do vyvaru do woku, ked bola skoro hotova pridal som luffu osupanu nakrajanu na kolecka ( bola velmi rychlo hotova cca 2 minuty). Medzi tym som si pripravil na drobno nakrajanu koriandrovu vnat. Dal varit podla navodu ryzove slize.

  3. 3

    Do woku som postupne pridaval vsetky predpripravene surovinu, sojovu omacku ,oystrovu omacku , koriandrovu vnat a ochutil solou , korenim a omacku a zahustil maizenou.

  4. 4

    Servirovali sme s ryzovymi slizami .

Diskusia k receptu

lucylee
skvelá kombinácia surovín a neuveriteľný kulinársky zážitok, že fialová mrkva? Ako chutí?
zsuzsu
úžasnééé :)) možno sa mi všetko nepodarí zohnať,ale určite pripravím aj doma...ale s kuracími prsiami. tie sa mi z jedálnička ešte nepodarilo vyradiť... :(
marienka44
Kde kupim tie ryzove slize? Ani luffu nemam, ani nepoznam, tak isto oyster omacku, takze ostava mi len pozerat. :-)
2010
marienka 44, ale da sa len tu luffu treba nahradit cukinou, a vsetko ostatne je na slovensku aj ryzove slize aj oyster omacka:
 www.asiafood.sk

evanaaa
Marienka, ryžové cestoviny majú teraz skoro všade,aj v Bille, Kauflande, a možno aj v obchode u vás, a v tých väčších, aj spomenutých mávajúSkús ,možno na ne natrafíš. kútik, kde je dostať ázijské suroviny.
22janka22
Fialová mrkva? To vážne, že fialová mrkva? Žeby veľa pesticídov? :-))
Môže to byť skvelé, a keby som sa živila varením tak by som to určite spravila, ale priznávam sa, že takto použijem asi mrazenú čínu. Ale aj tak je to geniálne :-)
2010
22janka22, ani nie to je originalna povodna diva mrkva pred tym ako ju holandania zmenili na oranzovu ako ju pozname z obchodov.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia