Foto: 2010
Neviem ako sa Luffa -spongia vola po slovensky ,tak som so ju skombinoval so zdravou fialovou mrkovou a shitaki hribami a bravcovovou panenkou Zobraziť celý popisNeviem ako sa Luffa -spongia vola po slovensky ,tak som so ju skombinoval so zdravou fialovou mrkovou a shitaki hribami a bravcovovou panenkou a ryzovymi slizami spravil "cinu" a moze byt zaradena medzi experimenty.Luffa ma spongiovu vlastnost aj za surova takze velmi dobre absorbuje chute podobne ako tofu.Chuti ako jemna cukina.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
100 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 struciky |
|
1 ks |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
150 ml |
|
|
|
za hrst |
|
|
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
250 g |
|
2 cm |
|
Postup
-
1
Ja uz tiez varim ako cinan vsetko si postupne pripravim na male misky, a potom to spojim do hromady. Bravcove som nakrajal na sliziky polial sezamovym olejom a lyzicou sojovej omacky a nechal marinovat cca. 30 minut. Potom na rozohriatej panvici rychlo opiekol a odlozil na stranu. Suche shitaki som dal do teplej vody napucat cca 2 hodiny.
-
2
Cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, chilli papricku som nakrajal na drobno a dal oprazit na oleji a odlozil na stranu. Fialovu mrkvu som nakrajal na platky a dal podusit do vyvaru do woku, ked bola skoro hotova pridal som luffu osupanu nakrajanu na kolecka ( bola velmi rychlo hotova cca 2 minuty). Medzi tym som si pripravil na drobno nakrajanu koriandrovu vnat. Dal varit podla navodu ryzove slize.
- 3
Do woku som postupne pridaval vsetky predpripravene surovinu, sojovu omacku ,oystrovu omacku , koriandrovu vnat a ochutil solou , korenim a omacku a zahustil maizenou.
- 4
Servirovali sme s ryzovymi slizami .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ma to byt taka super "zdrava" povodna mrkva pred tym ako ju holandania preslachtili na oranzovu..
varecha.pravda.sk/diskusie/dalsia-super-zelenina/650-foru...
www.asiafood.sk
Môže to byť skvelé, a keby som sa živila varením tak by som to určite spravila, ale priznávam sa, že takto použijem asi mrazenú čínu. Ale aj tak je to geniálne :-)