No skor do exotickej kategorie...
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Japonsku slivku nakrajame na hrubsie platky , posypeme hnedym krystalovym cukrom a dame ugrilovat .Odlozime na bok na teple miesto.
- 2
Zo zrelej cerstvej marakuje vyberieme lyzickou duzinu a rozmiesame. Cerstve zrele longany umyjeme a olupeme zo supky.
- 3
Kvalitnu vanilkovu zmrzlinu zmiesame s nahrubo podrvenymi keksamy, my sme pouzili Oreo biscuits.
- 4
Teple sladko ugrilovane slivky polejeme kyslaslou aromarickou marakujovou stavou prizdobime sladkymi loganmi a vanilkovou zmrzlinou .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na slovensku by cez leto tento dezert vyzeral ..pod grilom skaramelizovane broskyna s omackou z cervenych rybezli a lesnych malin ...bach minimalne EU 5.
PS: vsetko by to bolo popisane po francuzky.
ten kvietok je asi najvonavejsi v tropoch je to " frangipani".
a tiež si tie chute neviem ani len predstaviť...:), ale vyzerá to pekne, a hlavne ten kvietok sa mi páči:))
marienka44 - nie je všetko pravda, čo sa píše v Báječnej Žene :-), ale toto ževraj naozaj je. Mi sme to riešili v škole na jednom predmete o výžive s vyučujúcou a nevedeli sme to zaradiť.
www.thekitchn.com/thekitchn/recipe-roundup/perfect-plums-...