Sépia v paradajkovej omáčke s cestovinou

martamm - fotkamartamm, 10. júna 2012

Natrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa neznámu ingredienciu vyskúšam. Našla som na nete tento recept Zobraziť celý popisNatrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa neznámu ingredienciu vyskúšam. Našla som na nete tento recept a keďže nám chutilo, rozhodla som sa s ním podeliť.

3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček mrazená
1/2 ks
1/2 krabičky
1,5 dcl
1 PL
300 gr
1 ks väčšia
3 strúčiky
2 PL čerstvá posekaná
1 KL alebo obyčajný




Postup

  1. 1

    Sépiu necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Nakrájame na malé kúsky, časť, na ktorej sú chápadlá odrežieme a použijeme iba mäkkú časť. Neviem, či sa môže konzumovať aj tá časť s chápadlami, ale radšej som ju vyhodila. Pokvapkáme šťavou z 1/2 citrńa. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, hodíme to na panvicu, s rozohriatym olejom a orestujeme.

  2. 2

    Osollíme, okoreníme, pridáme nasekanú bazalku, rajčinový pretlak, víno, 1 KL trstinového cukru a necháme 50 minút povariť. Šťava sa odparí, ak treba troška podlejeme, aby vznikla konzistencia omáčky.

  3. 3

    Uvaríme cestoviny podľa návodu a pridáme ich do panvice. Môžeme podávať, dobrú chuť...

Diskusia k receptu

afataga
chapadielka sa mozu papkat, len treba odrezat tu cast, kde su oci, to si naozaj varila 50 min? nestvrdla ti? sepia by sa mala robit max. 10 min. uplne to staci, inak recept dobry, ale ja by som to pojala ako rychlovku
martamm
Naozaj som varila 50 minut. Docitala som sa na nete, ze bud treba iba bleskovo 3-4 minuty opiect a konzumovat, alebo varit tych 50 minut. Bolo to celkom makkucke. Moj manzel si pochutnal a to on neuznava nejake specialitky, ale toto sa mu pacilo, takze urcite sa este objavi na nasom stole...
mesiar50
@martamm
Dary mora Dobrá téma chválim.Asi málo ludí vie ako
sa to pripravuje .Ja tiež patrím medzi tých ludí
Jedol som to v konzerve tam samozrejme tie chápadlá
boli rozmermi minimálne.Určite si sa rozhodla správne
ked si tie chapadla oddelila ja by som ich tiež odrezal.
Ďakujem marta už to viem teraz ako sa to pripravuje v
sahach na ipli chitíš len kapra,alebo sumca,karasa,
ostrieža sépie tam nemáme.Neslúbim že to doma budem variť,lebo raz keď som robil slimáky tak mi to
nejedol nikto
slimáka som hodil do vriacej vody tým sa usmrtí
ked sa trochu naparí to len pár minút treba ho z ulity vitiahnuť,odreže sa spodná mesitá časť.
Musí sa drhnúť asi 100h aby to meso nebolo slizké.
Potom som dal na cibulku ošmahol a podlial trochou vody a varil asi hodinu.Koreniny som dal ako do perkelta.Vtedy ešte slimáky neboli chránené.
Marta dakujem za miesto a dakujem aj za nové poznatky od teba


martamm
mesiar50, ja som veru slimaky este nerobila a ani sa nechystam skusit to, brrrr :))))
mesiar50
@martamm
Aké brrrr prosím.Pošleš v balíku pozabíjam resp.odporazím veď som mesiar.
Pošlem Expres nazad