Šafranová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 10. septembra 2009
Šafranová polievka
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 čl
1 ks
200 g
150 g
1 PL
1 PL
1 l
2 čl
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci orestujeme cibuľu a pór na olivovom oleji. Pridáme zemiaky, šafran, rascu, vývar a varíme, kým sa zemiaky nerozvaria.

  2. 2

    Polievku rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu, smotanu a osolíme. Ak je polievka príliš riedka, pridáme olivový olej.

  3. 3

    Náš tip: Táto polievka je zlepšenou verziou zemiakovej polievky s pórom. Šmrnc získa pridaním kreviet alebo morských rakov - tie sa tiež považujú za afrodiziaká.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia