Šťuka na šumivom víne

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
300 ml
4 ks
4 ks
2 ks
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Potom vložíme vypitvanú šťuku, zalejeme ju šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi 30 minút). Uvarenú šťuku preložíme na pozdĺžnu misu a dáme do vyhriatej rúry, aby nevychladla.

  3. 3

    Zeleninu ešte trochu podusíme, zahustíme druhou polovicou masla a žĺtkami, ale už nevaríme, aby sa omáčka nezrazila.

  4. 4

    Nakoniec do nej zamiešame osobitne podusené šampiňóny, polejeme ňou šťuku uloženú na mise a ozdobíme kolieskami citróna.

Diskusia k receptu