Pichľavé šišky

zina11 - bez fotkyzina11, 25. augusta 2010

...vynikajúce s čerstvo vyšľahanou šľahačkou!

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
250 g
2
podľa chuti
1 KL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame. Vznikne lepivé cesto.

  2. 2

    Na panvičke rozpálime olej - silnejšiu vrstvu, aby sa šišky lepšie prepiekli(môžu sa smažiť i vo fritéze). Lyžicou odkrajujeme z cesta kúsky veľkosti menšieho slepačieho vajca - neuhladkavame, ale ponecháme akoby strapkaté okraje. Smažíme z každej strany.

Diskusia k receptu

zina11
:-)...bez kvasnic, jednoduche, rychle...nestacim piect... naberaju na objeme - radsej mensie, aby sa aj vnutri prepiekli;-)
evanaaa
A dobré je ich vyválať vo vanilkovom cukre, nie?
garanco
Podobné šišky z tvarohu som robila podľa receptu v starej brožúre od Dr. Oetkera asi asi z 30. rokov, brožúru som darovala a na recept zabudla. Podľa Tvojho ich určite urobím!
/Šišky treba určite bohato pocukrovať./
jezibabka1
ja pridávam ešte rum, citronovú kôru a volam to koblihy, mam to pridané aj na vareche a je to ozaj mňam, len sa to rýchlo zje :)))
zina11
Dámy, ďakujem za komentáre - aj ja vylepším podľa ježibabky ;) Prajem Vám dobrú chuť!
evanaaa
Musí byť hrudkovitý ten tvaroh, mäkší nemôže byť?
zina11
myslím, že može byt aj mäkký tvaroh(neskúšala som), potom asi treba a kúsok viac múky. Obaliť vo vanilkovom cukre(ťažko sa obaľujú, keď sú "pichľavé":-) ) - to už je dosť sladké, ale každému podľa chuti......
jezibabka1
@evanaaa robila som z rôzneho tvarohu, ale z mäkšieho sa mi zdali lepšie a hneď z panvice som ich hodila do cukru a to sa tak pekne poobaľovalo:)
bambitka
Prave som dorobila tieto vyborneeeee sisky a su excelentne:))))velmi nam chutili a velmi rychlo su hotove,dakujem za recept
zina11
:-)))som rada....vzdy robievam z 2 davok a jazycku nedaju pokoj dokial sa nezjedia;-)