Mrkvový šalát
Mrkvový šalát

Krehký šalát z mrkvy s kuracím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. júla 2023
Krehký šalát z mrkvy s kuracím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

400 g
4 ks (veľká)
1 ks (bio)
3 PL
2 strúčiky
1 ČL strúhaný
1 PL
1 PL
1 stonka (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a pomocou špiralizéra nastrúhame na špagety.

  2. 2

    Z umytého a osušeného citróna ostrúhame trochu žltej kôry a zmiešame ju s 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL oleja, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným zázvorom, rybacou a čili omáčkou. S týmto dresingom zmiešame mrkvu a necháme ju chvíľu marinovať.

  3. 3

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Nakrájame na kúsky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji.

  4. 4

    Marinovanú mrkvu rozdelíme na taniere a doplníme kúskami opečeného kuracieho mäsa. Všetko posypeme semienkami a bylinkami.

Diskusia k receptu