Čerešňové muffiny
Čerešňové muffiny

Kakaovo-čerešňové muffiny

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 26. júna 2021
Kakaovo-čerešňové muffiny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 bal.
2 ks
300 ml
100 g
100 ml
2 PL
250 g vykôstkované
Ganache:
50 g
70 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Vajcia, jogurt a olej dáme do misy, pridáme cukor a dobre vymiešame. Primiešame múku, prášok do pečiva a kakao.

  2. 2

    Do muffinovej formy dáme papierové košíčky, rozdelíme do nich cesto, na vrch rozložíme pokrájané čerešne. Pečieme 20 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Pripravíme ganache: Zohriatu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu, necháme chvíľku postáť a vymiešame. Ganache necháme trochu vychladnúť a potom do nej namočíme vrch muffinov. Dozdobíme čerstvými čerešňami a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu