Foto: 2010
Japonci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ako napriklad cinske slize a stalo sa z nich ich narodne jedlo Ramen.Tak isto Zobraziť celý popisJaponci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ako napriklad cinske slize a stalo sa z nich ich narodne jedlo Ramen.Tak isto prebrali cinske jarne rolky a pomenili ich na svoje chute . Takze pridali trosku sake aj shitaki hriby a mame "Hari" -jar "maki" zrolovat. Jarne japonske rolky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 hrncek |
|
3 |
|
2 lyzice saké |
|
1 lyzica |
|
1 hrncek |
|
1lyzicka cerstvy nastruhany |
|
|
|
1/2 hrnceka na podliatie |
|
1 lyzicka |
|
1lyzica |
|
10 na rolky |
|
1 lyzicka |
|
|
Postup
-
1
Do vlaznej vody dame namocit susene shitaki hriby. ( stonky nepouzivame). min. 30 minut. Ked su "napucane nakrajame ich na velmi drobne kusky alebo podla chute na sliziky. Fazulove alebo priesvitne slize dame uvarit podla navodu , zlejeme a odlozime na stranu a posekame na kratsie kusky cca 3-4 cm.
- 2
Mlete bravcove posypeme maizenou a poriadne premiesame. Do woku si dam trochu oleja , rozhrejeme a pridame zazvor a oprazime.Pridame mlete maso a" stir fry" prepecieme a miesame pridame shitake fazulove klicky a bambusove vyhonky ( originalny recept - su chrumkave ) nemali sme nahradili sme jullien mrkvou tak isto chrumkave,,,a stir fry 1 minutu.Pridame sojovu omacku , sake trosku cukru a podlejem vyvarom a rychlo dostaneme do varu a rychlo podusime.Ked sa vari cca 1 minutu pridame lyzicku maizeny rozrobenej v lyzici vody a prevarime zahustime.
- 3
Na ryzove papiere poukladame prevarenu zmes prelozime okraje a zrolujeme. Preto prikladam tuto vzorku s youtube . Je to jednoduchsie vidiet aj ked je to na vietnamske rolky postup je ten isty len napl je ina ...enjoy http://www.youtube.com/watch?v=8Fk4VaLhbuc
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu