Hovädzí guláš s fazuľou

peter64 - fotkapeter64, 11. mája 2011

tento recept ako aj ostatne čo budem pridávať mám ako moje osobné dedičstvo po mojej neb. mamky

Suroviny

400-800 g
80 g
60 g
60 g
40 g
2 PL
200 g
400 g čerstvé alebo sušené
40 g
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    • Pokrájané mäso uložíme na spenenú cibuľu,okoreníme,podlejeme vodou a dusíme.Vopred namočenú fazuľu uvaríme osobitne do mäkka.Huby podusíme s rascou na slanine.

  2. 2

    Do takmer mäkkého mäsa pridáme rozotrený cesnak na kocky pokrájanú zeleninu,rajčiakový pretlak,podusené huby a dusíme do mäkka.Pred koncom tepelnej úpravy zmiešame s uvarenou fazuľou,okoreníme majoránom podľa chuti osolíme.Príloha varené zemiaky alebo knedľa,pripadne chlieb.

Diskusia k receptu

ola111
Tento guláš robievam,je veľmi dobrý,len tam nedávam huby.
hubata
Ešte som nejedla zlý guláš, každý má svoj recept, ktorý sa dedí a pri ňom sa spomína na tých ktorí už nie sú medzi nami. Ale guláš zostáva .....
katka1313
guláše sú dobré papanie a chlapi sú v tom šikovníci, hlavne, čo sa týka varenia v kotlíku, na ohníku a pod šírim nebom
helca103
Túto mňamku som nerobila už velmi veľmi dlho....@Peter64 ďakujem za pripomenutie.Presne ako píše @katka1313 muži to vedia pri varení ale ja dodávam iba niektorí :-) tí čo sú tu na vareche klobúk dole pred nimi.