Foto: irenaw
Predsavzala som si, že budem viac experimentovať s rímskym hrncom. Pohánka a´la jaternica od @bubaya je fantastické jedlo. Zaujala ma žobrácka kaša z delikatesy.sk. Zobraziť celý popisPredsavzala som si, že budem viac experimentovať s rímskym hrncom. Pohánka a´la jaternica od @bubaya je fantastické jedlo. Zaujala ma žobrácka kaša z delikatesy.sk. A tu je výsledok kombináce všetkých troch. Vonia to ako jaternica, chutí to ako jaternica a nie je to jaternica :-D.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rímsky hrniec namočíme do vody. Slaninu aj cibuľu nakrájame na drobné kocky. Opečieme. Pridáme lahôdkové droždie a zase chvíľu opekáme. Pečeň umyjeme, očistíme, zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme k cibuli so slaninou a opečieme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
-
2
Pohánku a krúpy preberieme, opláchneme. Po 30 minútach z rímskeho hrnca vylejeme vodu. Vsypeme krúpy, pohánku. Pridáme pečeňovú zmes. Osolíme, okoreníme, dáme prelisovaný cesnak a majorán. Všetko dobre premiešame. Zapichneme bobkové listy. Zalejeme vodou asi 1-2 cm nad zmes. Uznávam, že v tomto štádiu to vyzerá príšerne :-).
-
3
Zakryjeme vrchnákom. Vložíme do studenej rúry. Nastavíme 200°C a pečieme 60 minút. Otvoríme a premiešame. Ešte by tam malo byť vidieť trochu tekutiny.
-
4
Opäť zatvoríme a vložíme späť do rúry. Rúru vypneme. Necháme v nej rímsky hrniec asi 30 minút, kľudne aj dlhšie. Tekutina vsiakne, všetko sa to dopečie a chute sa prepoja. Premiešame, podávame horúce.
-
5
Zemiaky dobre umyjeme. Odkrojíme všetky kazy. Nakrájame na osminky a dáme na parák. Ešte si nachystáme kvasenú kapustu a máme hotovo :).
Diskusia k receptu