Domáca terina z bielych kačacích pečienok

Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 70 °C

Suroviny

0,5 kg
1 l
1/2 PL
 štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a pridáme do nich soľ, cukor a brandy.

  2. 2

    Dáme ich do vrecka a varíme pri teplote 70 stupňov 10 minút. Pečienky potom vyberieme z vrecka, zbavíme prebytočnej mastnoty a dáme do formy stuhnúť. Po vychladnutí podávame.

  3. 3

    Náš tip: Podávame s jablkovým kompótom.

Diskusia k receptu