Foto: eraserhead
Jeseň v plnej chuti ........
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Celé čierne korenie, jalovec a všetky bylinky okrem medovky nasekáme.
-
2
Mäso nasolíme, zviažeme a dôkladne obalíme v nasekanom korení. Pridáme dve vetvičky rozmarínu. Nasucho necháme marinovať aspoň 12 hodín. Aby mäso neobschlo zabalíme ho do alobalu, fólie.
-
3
Na panvici zohrejeme olej a zo všetkých strán mäso krátko opečieme. Potom podliate vínom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 na hodinu až hodinu a pol, záleží od veľkosti. Po pol hodine mäso otočíme a zakryjeme alobalom. Hotovo - uložíme na teplé miesto.
-
4
Šípková omáčka: V hrnci necháme skaramelizovať med, pridáme víno, medovku soľ a čerstvo zomleté korenie. Necháme odpariť alkohol.
-
5
Pridáme šípkový koncentrát chvíľu prehrejeme a hotovo. Šípkový koncentrát som si pripravil sám, neskôr pridám fotopostup. Ak máte tú možnosť použiť iba koncentrát z čistých šípok, urobte tak. Budete mať na tanieri dve dominantné chute.
Diskusia k receptu