Cestoviny zo zemiakového škrobu s cesnakom a so sójovou omáčkou

crenai - fotkacrenai, 7. januára 2022
Cestoviny zo zemiakového škrobu s cesnakom a so sójovou omáčkou
Foto: crenai

Internety na mňa vychŕlili cestoviny, aké som ešte nerobil, tak som mal potrebu ich vyskúšať. ? Btw, tieto cestoviny sú vhodné pri bezlepkovej Zobraziť celý popisInternety na mňa vychŕlili cestoviny, aké som ešte nerobil, tak som mal potrebu ich vyskúšať. ? Btw, tieto cestoviny sú vhodné pri bezlepkovej diéte.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
1/2 hrnčeka
1/2 KL
1/2 KL
6 PL vriaca
Omáčka:
5 strúčikov
4 PL
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny: K zemiakovému škrobu primiešame soľ, olivový olej a postupne pridávame vriacu vodu. Vypracujeme elastické cesto (sem-tam hrudka škrobu nevadí). Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1-2 mm a nakrájame na pásiky. S cestom musíme robiť rýchlo, keď vychladne, už sa s ním zle pracuje. Nakrájané cesto hodíme do osolenej vriacej vody a varíme ešte minútu po tom, ako vyplávajú.

  2. 2

    Omáčka: Dobre zmiešame sójovku, ocot, cukor a sezamové semienka.

  3. 3

    Finálna úprava: Na panvici na kvapke oleja orestujeme prelisovaný cesnak, kým zavonia. Potom pridáme cestovinu a dobre premiešame. Zalejeme omáčkou a za stáleho miešania na veľkom ohni opekáme, kým cukor skaramelizuje.

  4. 4

    Po skaramelizovaní môžeme servírovať. Ja som si ešte pridal nakladanú mrkvu a bolo hotovo. ?

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia