Cestoviny zo zemiakového škrobu s cesnakom a so sójovou omáčkou
Foto: crenai
Internety na mňa vychŕlili cestoviny, aké som ešte nerobil, tak som mal potrebu ich vyskúšať. ? Btw, tieto cestoviny sú vhodné pri bezlepkovej Zobraziť celý popisInternety na mňa vychŕlili cestoviny, aké som ešte nerobil, tak som mal potrebu ich vyskúšať. ? Btw, tieto cestoviny sú vhodné pri bezlepkovej diéte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny: K zemiakovému škrobu primiešame soľ, olivový olej a postupne pridávame vriacu vodu. Vypracujeme elastické cesto (sem-tam hrudka škrobu nevadí). Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1-2 mm a nakrájame na pásiky. S cestom musíme robiť rýchlo, keď vychladne, už sa s ním zle pracuje. Nakrájané cesto hodíme do osolenej vriacej vody a varíme ešte minútu po tom, ako vyplávajú.
- 2
Omáčka: Dobre zmiešame sójovku, ocot, cukor a sezamové semienka.
- 3
Finálna úprava: Na panvici na kvapke oleja orestujeme prelisovaný cesnak, kým zavonia. Potom pridáme cestovinu a dobre premiešame. Zalejeme omáčkou a za stáleho miešania na veľkom ohni opekáme, kým cukor skaramelizuje.
- 4
Po skaramelizovaní môžeme servírovať. Ja som si ešte pridal nakladanú mrkvu a bolo hotovo. ?
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu