Tofu so zeleninou
Tofu so zeleninou

Cuketové „špagety“ s tofu a čipsami z petržlenovej vňate

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2019
Cuketové „špagety“ s tofu a čipsami z petržlenovej vňate
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

1,5 kg
50 g
1 kg
1 kg
500 g
250 g
50 g




Postup

  1. 1

    Umytú cuketu nakrájame na tenké špagety a urestujeme na olivovom oleji a cesnaku, dochutíme soľou a bielym korením.

  2. 2

    Špargľu uvaríme vo vode ochutenej cukrom, soľou a citrónovou šťavou domäkka. Potom špargľu rozmixujeme na pyré. Očistenú a umytú mrkvu blanšírujeme v osolenej vode domäkka. Údené tofu a jarné cibuľky ugrilujeme.

  3. 3

    Petržlenovú vňať poukladáme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.

Diskusia k receptu