Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 14. júla 2013
Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept)
Foto: mariamka

Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia ma opäť nesklamala. Nenáročné a pritom chutné jedlo, možno Zobraziť celý popisChudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia ma opäť nesklamala. Nenáročné a pritom chutné jedlo, možno vás inšpiruje.

Suroviny

Náplň:
Na obalenie:
Zelerové zemiaky:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si bryndzovú náplň: bryndza, slaninka nakrájaná nadrobno, cibuľka aj s vňaťou.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vidličkou roztlačíme bryndzu, ostatné primiešame. Soliť netreba.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso, aké máte, môže byť aj pliecko alebo vykostená krkovička, ak si trúfnete, aj vykostené kura, si rozkrojte po obvode, aby ste dostali plát. Ja som ho ešte nožom narezala cik-cak, nech sa plnka dostane všade. Posolíme, okoreníme.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme bryndzovú plnku.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A nejako sa to pokúsime zatočiť, aby sme náplň nevytlačili. Keď trošku ujde, nevadí, ono to príde celé do alobalu.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som zvolila tento postup - pečené v alobale, aby to bolo šťavnaté a aby všetky chute ostali v roláde. Poctivo zabalíme, dáme do pekáča, podlejeme vodou (2-3 dl) a pečieme, min. hodinu.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi 10 min. pred dokončením opatrne odbalíme, na vrch pokladieme tenké plátky slaniny a necháme vypiecť do chrumkava.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým som dala variť zemiaky s pokrájaným zelerom aj vňaťou, posolené. Po uvarení pridáme kúsok masla, ak treba, dosolíme a iba roztlačíme vidličkou. Nechcela som hladké pyré, ale to je na každom, ako má rád.

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Roládu krájame opatrne, predsa len, bryndza v horúcom stave uteká, ale v kombinácii s cibuľkou a slaninou chutí vynikajúco, mäsko je voňavé, šťavnaté a zelerové zemiaky to celé vhodne dopĺňajú, taká čerešnička na torte. Ak skúsite, prajem dobrú chuť :)

    Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

eviana
Mariamka, krásny recept - naozaj vyzerá prudko mňamózne... zaujimavé chuťové variácia a úžasne nafotený postup... tlieskam :)
elixir
Jaj...tak tento receptík si odložím na neskôr. Hodili by sa mi také podkategórie ku každej kolónke v KK... "Zdravé recepty" a "Hriešne recepty" :)
mariamka
@elixir :) verim ze tento by putoval medzi tie "Zdrave" :)) ved bryndza, zeler, cibula, co uz moze byt zdravsie? ta slaninka je tam len symbolicky :)
@eviana dakujem za taku milu pochvalu, nic extra na tom nie je, :))
izabella929
úplne skvelá náplň,,,,robievam ju, môžem iba doporučiť.-) dávam trošku červenej papriky, aby bolo farebné odlíšenie...ale chuť výborná,.) veľmi chutné .-))
frezia68
Bryndza na bravčovinke? Teda si pekný výmyselniík.....dávam ju všelikde,ale to som ešte nerobila a teda ide do KK,lebo všetko treba vyskúšať :-)))
remcula
Jéééžkovy oči, sliny mám až na patách!!!! Nádhera a určitě vyzkouším!!
kabanoska
Paráda. Zabodovala si u mňa. Takéto niečo som ešte neskúšala , ale musí to byť pochúťka. Tých zemiakov sa však obávam. Radšej klasiku.
akeber
Dnes na Vareche samé dobroty, ani by som si nevedel vybrať :-) parádny obed a výborná kombinácia .... už je v kk
nadia56
zemiaky s zelerom su velmi dobre, chutne, vobec sa toho netreba obavat:-)
kika1212
Veľmi vydarené, výborná kombinácia. @mariamka , tie zelerové zemiaky a výborná ochutená bryndza, no neviem či by mi aj mäso chýbalo. Ale recept ako kompletka je výborný.
askadaniela
@mariamka , chudé mäso? Na obrázkoch zrovna diétne nevyzerá :-))) Ale práve také my ľúbime, aj keď často nesmieme :-). Už je v KK, na najbližší sviatok vyskúšame.
mariamka
@askadaniela :) "chudé" v uvodzovkach :) bolo to stehno, ja ten tuk zvrchu nezvyknem obrezavat, da tomu lepsiu chut.. ved kazdy si da, ake lubi, presne tak :) diik
mariamka
dakujem velmi pekne vsetkym za mile komentare :) budem rada, ak vyskusate, bolo to naozaj velmi chutne :)