Foto: bosorkatt
nedeľná maškrta
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Upečieme klasický tortový korupus. Vymiešame tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmiešanú múlku s orechami a kávou , pridáme sneh. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 40 min. na 170 stupňov. Piekla som vo forme 23 cm.
- 2
Z mlieka, múky, žĺtok a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.
- 3
Vychladnutý korpus prekrojíme, pokvapkáme rumom, natrieme časťou krému, na krém poukladáme piškóty namočené v káve, zatrieme plnkou, priložíme druhý plát. Povrch potrieme a necháme zachladiť. Hotový potiahneme marcipánom a ozdobíme.
- 4
v reze
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu