Lucia H. (Luc2) ID 5741 |
|
mimibazar.sk/luc2 |
Oblasť: Považská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.8.2006 |
Naposledy: 1.2.2016 16:06 |
Aktualizácia: 9.2.2015 11:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Ovocné ( marhuľové ) rezy***
[ recept č. 11672 zo dňa 28.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: • 250g hladkej múky a 250g polohrubej+2lyžice kakaa •250g kryštálového cukru • 1 balíček kypriaceho prášku • 1 balíček vanilínového cukru • 2 vajcia • 250ml hrnček mlieka • 125 ml hrnčeka oleja * plnka: jeden 7dcl marhuľový alebo iný kompót, výborný je aj jahodový, 1 vanilkový cukor, práškový podľa potreby, voda, 2 zlaté klasy, 250g masla*** čokoládová poleva (200g várovej čoko a 100 g cery)
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajúce rezy s akýmkoľvek ovocným kompótom a môžem povedať, že aj relatívne lacný koláčik je to... plát je obkukaný z Eskimo rezov a je naozaj výborný..Dobrú chuť
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Cesto: vajcia vymixujeme s cukrom do peny a postupne pridávame vodu,olej na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva... takto pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme pri 175st.C /nemám samotnú fotku plátu, tak preto táto s krémom/
...kompót vymixujeme ponorným mixérom v pohári a doplníme do 7dcl vodou... ak potrebujete, ešte si to oslaďte... takto vymixovaný kompót dáme variť so Zlatými klasmi na hustú kašu... prepáčte mi ten zasvinený sporák, ale v ten týždeň som mala boj o čas:o)
... keď je kaša vychladnutá, tak ju pomaly primiešavame do vymixovaného masla, aby sa nám plnka nezrazila a natrieme na plát cesta...
... nad parou roztopíme čokoládu s cerou a polejeme koláč...krájame na rezy...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (7.3.2009, 20:51) |
Paráda , veľmi nám chutil |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.3.2009, 13:01) |
Jani, veľmi ma to teší a z akého kompótu ste robili? Ja som jedla aj z jahodového a bol výborný. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (8.3.2009, 20:25) |
zo zaváraných nektariniek |
ODPOVEDAŤ |
| ANNA P. (andula1964) ID 77481 (4.3.2009, 10:18) |
vyborný aj chlapcom z Hotelovej akademie sa |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.3.2009, 17:46) |
Anka,Ďakujem a som rada, že chutil. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.3.2009, 10:08) |
Ahojte dievčatá, áno, je to tak. Tentokrát som nôž nahrievala nad plameňom, zdá sa mi to účinnejšie ako voda |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.2.2009, 15:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
| andrea m. (misacica) ID 56517 (28.2.2009, 12:07) |
dakujem za radu |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.2.2009, 12:25) |
za malo, andrejka,nozik si mozes nahriat v horucej vode,ktoru si pripravis niekde blizko, alebo rovno nad plamenom. po kazdom namoceni a reze nozik treba utriet nech sa podari |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.2.2009, 14:52) |
ano,tak to robim aj ja.Po kazdom reze nozik namocitutriet servitkou.Mne sa osvecil nozik s dlhou cepelou. |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.2.2009, 11:58) |
a lucka, kolacik musi byt bohovsky. uplne si ho viem predstavit |
ODPOVEDAŤ |
| andrea m. (misacica) ID 56517 (28.2.2009, 11:53) |
vyzera skvele,urcite tak aj chuti.Chcem sa spytat ako krajas rezy,aby sa nepolamala cokolada? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.2.2009, 11:58) |
predpokladam,ze nahriatym ostrym tenuckym nozom. ja na to nikdy nemam nervy,takze cokoladu mam vzdy polamanu hlavne,ze teoriu ovladam |
ODPOVEDAŤ |