končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Zuzana H. (Huma) ID 28927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Ostrokysla polievka po slovensky (z u nas dostupnych surovin)[ recept č. 48101 zo dňa 27.5.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY ocot (obycajny kvasny), sojova omacka, bujon (slepaci, hovadzi... aky chces), chilli pastu/prasok/´zive´ (ja som pouzila erospista pastu v skle), 2 vacsie mrkvy, huby shitake (namocene vopred vo vode), neudeny tofu syr, 2 kuracie prsia/cele nohy, cinsky salat (dostat v skle, obsahuje primarne sojove klicky, bambusove vyhonky, pomenej kapie, mrkvy a male kukuricky), kapiu (zivu alebo nakladanu), 2 vajcia, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Daj si do hrnca zovriet vyvar/vodu (tak 2.5litra), v pripade vody po zovreti pridaj bujon, zatial si vsetky tuhe ingrediencie okrem vajec nakrajaj nadrobucko (to je asi najdlhsia cast pripravy/varenia). Ked zovrie vyvar/voda s bujonom, pridaj do nej 8PL lyzic sojovej omacky, 6PL octu a chilli (ja som dala 2KL erospista pasty) - ochutnaj vyvar, dochut podla vlastnej preferencie, niekto chce viac pikantnu, niekto viac kyslu. Dolezite je, aby si tento vyvar mala ochuteny podla seba co najlepsie. Ked si spokojna s chutou vyvaru, nechaj ho varit a pridaj vsetky nadrobno posekane ingrediencie. Nechaj varit cca 10 minut. Ochutnaj masko, ak je uvarene, mozes si v malej miske v deci studenej vody zarobit 5PL solamylu, ja miesam metlickou. Pridaj za staleho miesania do vriacej polievky, pozor, rychlo zhustne, preto miesaj. Solamyl pridavaj v pripade, ze sa ti nezda polievka dost husta. Ochutnavaj priebezne, ked si spokojna s chutou aj hustotou polievky, pridaj na zaver vajcia. Rozslahaj ich v malej miske a vlievaj pomaly do stale bublajucej polievky, (nemiesaj! aby ti z vajca nevznikla hmla ,-) ), nechaj chvilku bublat, nech sa vajce uvari a miesaj az tak po minutke ako ich tam vlejes! Na zaver podavaj polievku s nasekanou pazitkou, mladou cibulkou a skus bez paliciek ,-) Moji priatelia tuto polievku miluju a vzdy ju musim robit vo velkych mnozstvach, chodia si po nu v obedarinkmi :-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 3.2.2015, 15:02) | |
Takže Zuzi výsledok bol famózny, konečne polievka taká, akú som vždy chcela Ja som si ju ale jemne obmenila: namiesto tej "klasickej" sójovky som dala tmavú (double dark soy sauce Pearl River) a teda poviem len tolko, že to je veru veľký rozdiel nielen v tmavosti, ale aj v chuti a slanosti, resp. sladkosti, keďže tmavá je sladšia, a teda treba tam dodať trošku viac kyselosti...., ďalej namiesto bieleho tofu som kúpila ochutené tofu burgery, ktoré mi pripomínali sečuánsku kačicu, takže ďalšie plus k receptu....huby shiitake som nemala, tak dom dala moje z mrazáku a vyberala som tie, čo sú čierne, aby to teda bolo "s kostolným poriadkom"... chilli pastu som nahradila domácou štipľavou paprikovou pomazánkou...ostatných surovín som dala trošku viac, aby som mala takmer 4,5 litra tejto úžasnej polievočky....malo to len 1 háčik: po dovarení bola úžasne slizká, ale po pár hodinách sa to strácalo a na druhý deň už bola len nepatrne hustá a viac tekutá než taká "hlienová"- ale to je už fakt len detail, inak za mňa 1 s hviezdičkou, zaraďujem do mojho receptárika natrvalo a aby som nezabudla: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=911151 |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (21.1.2015, 13:54) | |
no tak túto vyskúšam v najbližšej dobe, keďže sa na 100 pro podobá na tú moju obľúbenú z obľúbenej reštiky ...len ma napadlo, možem do nej dať aj tmavú sójovku či len tú klasickú? nebude to už iná chuť??? | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Huma) ID 28927 (27.1.2015, 15:38) | ||
osobne si nemyslim, ze bude mat inu chut. opatrne potom so solou a bujonmi, lebo sojovka je sama o sebe slana... | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana J. (Duina) ID 64234 (9.6.2012, 11:37) |
Vyskusane, schvalene. Dakujeme za receptik, konecne sa dobrej polievke potesil aj manzel Do polievky som trochu doplnila aj mrazenu cinsku zmes, nakolko sa mi nepodarilo zohnat cinsky salat, iba samotne bamsusove vyhodky a vysledny efekt je tiez super. Dakujeme |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Huma) ID 28927 (9.6.2012, 21:33) | ||
tak to sa tesim dobre vediet ze sa ten salat da nahradit aj mrazenou zmesou... super tip! |
||
ODPOVEDAŤ |
Danka P. (Nellad) ID 28804 (31.5.2012, 12:16) | |
ahojky kde kupim ten cinsky salat?diky | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Huma) ID 28927 (31.5.2012, 19:10) | ||
dani, tento som kupila konkretne v terne. ale maju z casu na cas aj v bille, tescu. ak nezozenies, mozes to nahradit extra sterilizovanymi bambusovymi vyhonkami a sojovymi klickami, tie sa daju dostat bezne. co som videla... | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (27.5.2012, 21:13) | |
mmmmmmmňam! no vyskusam ju, ja uz som tiez urobila svoju verziu, ktora je sice dobra, ale zdaleka sa nepodoba na original, tak som zvedava na tuto, je ina, uvarim vyzera super | |
ODPOVEDAŤ |