Mrkvovo-pomarančová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Mrkvovo-pomarančová torta

Maspoma

Vajíčka s olejom, vanilínovým cukrom a práškovým cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a soľ. Po zamiešaní pridáme nastrúhanú mrkvu. Cesto dáme do formy s priemerom 28 cm a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút. Z mlieka, žĺtkov, hladkej múky a práškového cukru uvaríme krém a po vychladnutí doň zašľaháme maslo. Mascarpone, maslo a práškový cukor šľaháme niekoľko minút na hladkú polevu.

Po vychladnutí tortu rozřežeme, natrieme džemom, naplníme krémom, polejeme polevou a necháme odstáť.

Maspoma

Šéfkuchár: Slavomíra Kubusová | Recept z epizódy: 17. 03. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu