Foto: kucharronald
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 g, na dochutenie |
|
Marináda: | |
1 g |
|
1 g |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
20 g |
|
1 KL |
|
1 dl |
|
2 g |
|
1 g,sušený mletý |
|
0.5 dcl |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
-
2
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
-
3
Prsia trošku orestujeme.
-
4
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
-
5
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
-
6
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
-
7
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.
-
8
Dobrú chuť prajem! :)
Môžem použiť aj tmavé?
áno, može sa to robiť aj bielym vínom, alebo aj červeným...vtedy by malo trošku inu chuť :)