Bravčové rebierka v pikantnej marináde fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 21. mája 2011
Bravčové rebierka v pikantnej marináde (fotorecept)
Foto: lucylee

Ďalší z výborných tipov na grilovanie.

4-6
porcie

Suroviny

1.5 kg
Marináda:
6 strúčikov
2 PL /paradajkové pyré
2 PL
1 PL
niekoľko kvapiek
2-3 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Rebierka umyjeme, zbavíme úlomkov kostí a osušíme. Z koncov rebier môžeme na jednej strane zoškrabať mäso, aby sa dali po upečení lepšie držať. Mne sa s tým babrať nechcelo, ale kľudne môžte. Do rebierok vtrieme zo všetkých strán soľ, korenie a obidve papriky. Prelisovaný cesnak zmiešame s cigánskou omáčkou. Dočítala som sa, že ju majú v obchode medzi kečupmi, ale môže sa nahradiť paradajkami. Pridáme kečup, med, tabasco, smotanu a olej. Rebierka dôkladne natrieme marinádou zo všetkých strán.

    Bravčové rebierka v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uložíme ich na gril a zo všetkých strán grilujeme. Nám trochu obhoreli konce, ale aspoň bola romantika :)

Diskusia k receptu

janger
Vidim, ze ste mali grilovacku :-)...Rebierka mam strasne rada.
pacik
Rebierka pred grilovaním trochu povarím (najlepšie je v kotlíku s gulášom). Sú rýchlo ugrilované a zostanú šťavnaté, nevysušia sa.
lucylee
@eraserhead dakujem za obrazok, urcite posluzi viacerym. Ano, treba najst ten spravny grif. Toto boli nase prve rebierka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia