Foto: lucylee
Ďalší z výborných tipov na grilovanie.
4-6
porcie
porcie
Suroviny
1.5 kg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marináda: | |
6 strúčikov |
|
2 PL /paradajkové pyré |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
niekoľko kvapiek |
|
2-3 PL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Rebierka umyjeme, zbavíme úlomkov kostí a osušíme. Z koncov rebier môžeme na jednej strane zoškrabať mäso, aby sa dali po upečení lepšie držať. Mne sa s tým babrať nechcelo, ale kľudne môžte. Do rebierok vtrieme zo všetkých strán soľ, korenie a obidve papriky. Prelisovaný cesnak zmiešame s cigánskou omáčkou. Dočítala som sa, že ju majú v obchode medzi kečupmi, ale môže sa nahradiť paradajkami. Pridáme kečup, med, tabasco, smotanu a olej. Rebierka dôkladne natrieme marinádou zo všetkých strán.
-
2
Uložíme ich na gril a zo všetkých strán grilujeme. Nám trochu obhoreli konce, ale aspoň bola romantika :)
rebierka griluj pomaly, kým sa upravia lúskajte nejaké orechy alebo jadierka