Taliansky čokoládový krém
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
dl
mlieko alebo sladká smotana
125
g
čokoláda
75
g
cukor
4
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ, vanilka
postup
1.
Mlieko so soľou, s cukrom a vanilkou prevaríme. Vanilku vyberieme, do vriaceho mlieka nasypeme nastrúhanú čokoládu a necháme pomaly vrieť asi pol hodiny.
2.
Do trochu vychladnutej zmesi zamiešame žĺtky rozmiešané v troche studeného mlieka a zmes necháme vo vodnom kúpeli zhustnúť ( nesmie sa variť, lebo by sa mohol zraziť ). Zhustnutý krém nalejeme do misiek a môžme ozdobiť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.