Pridať recept

Špenátové rizoto

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ks
zelerová stonka
1 ks
pór
3 PL
maslo
250 g
špenát
2 hrnčeky
ryža
4 PL
parmezán
soľ
mleté biele korenie
1 štipka
muškátový orech

postup

Všetku zeleninu nakrájame nadrobno. Na 2 PL masla speníme cibuľu, zeler a pór, pridáme uvarený špenát a 2 minúty podusíme. Do zmesi pridáme ryžu a aspoň 2 minúty pri najvyššej teplote miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká a nevpije tekutinu. Trvá to asi 15 - 18 minút. Na záver ochutíme rizoto soľou, korením a muškátovým orieškom, pridáme maslo a vmiešame aj parmezán.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...