Pudingové veterníky z lístkového cesta
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
1
ks
vajce
3
PL
trstinový cukor
Plnka
400
ml
mlieko
50
g
vanilkový puding
2
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
čokoládový toping
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 8 mm. Pomocou okrúhlej formičky alebo pohára vykrojíme kolieska a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
2.
Hustý krém si uvaríme z mlieka, zo žĺtkov a vanilkového pudingu. Občas ho pri chladení premiešame.
3.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne pomaly vmiešame do uvareného vanilkového krému.
4.
Upečené kolieska rozkrojíme napoly. Navrstvíme pudingový krém, prikryjeme ho druhou časťou a ozdobíme čokoládovým topingom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.