Pridať recept

Linecké snehové venčeky

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
100 g
práškový cukor
200 g
palmarín
1 balíček
prášok do pečiva
trochu
strúhaná citrónová kôra
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor

Bielková pena

4 ks
bielok
360 g
kryštálový cukor jemný

Do stredu

250 g
ríbezľový džem
trochu
voda
trochu
rumová aróma

postup

1.
Cesto: múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme, pridáme vajce, palmarín a citrónovú kôru a vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladu. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3mm, povykrajujeme kolieska a pečieme vo vyhriatej rúre, na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
 
2.
Bielková pena: 240 g kryštálového cukru dáme do katrólika, zalejeme vodou, toľko aby bol cukor zaliaty, asi 100-120 ml. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum a varíme kým sa cukor nerozpustí, bez miešania. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, zašľaháme po lyžiciach 120 g kryštálový cukor a po troche pridávame uvarený sirup. Spolu šľaháme 3-5 minút dobre nahusto. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku nepridávame, aby sa neupchalo cukrárenské vrecko.
3.
Upečené kolieska si rozložíme po plechu a pomocou cukrárenského vrecka bielkovú penu ozdobne nastriekame na kolieska. Sušíme v rúre pri 50 stupňoch, asi 45 minút.
4.
Ríbezľový džem zmiešame s vodou, zahrejeme, pridáme rumovú arómu a po vychladnutí nanesieme cukrárenským vreckom do stredu každého venčeka. /Stačí aj samotný džem./ Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Linecké tvarohové rezy
Linecké tvarohové rezy: Jednoduché cesto z chladničky a plnka, ktorá sa rozplýva na jazyku! Nemá chybu
Čo dnes upiecť? Vyskúšajte fantastické linecké tvarohové rezy, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Skúsená cukrárka Petra Tóthová nám prezradila svoj overený spôsob
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Cukrárka Petra Tóthová nám prezradila overený postup
Ako vyšľahať nadýchaný a pevný sneh do pripravovaného dezertu? Obľúbená cukrárka Petra Tóthová sa s nami...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...