Jelení guláš s knedľami
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
jelenia lopatka
2
ks
cibuľa
3
PL
masť
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
mletá červená paprika
120
g
čerstvé huby
1
PL
paradajkový pretlak
100
ml
červené víno
4
strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
Žemľové knedlíky
4
ks
žemľa
150
ml
mlieko
1
ks
vajce
80
g
hrubá múka
trochu
strúhanka
1
PL
petržlenová vňať
štipiek
soľ
postup
1.
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V kastróle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za občasného miešania opražíme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou mletou paprikou, premiešame a podlejeme trochou vody.
2.
Na miernom ohni varíme takmer domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájané huby, paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, víno a dusíme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
3.
Žemle pokrájame na kocky, dáme do misky a zalejeme teplým mliekom (necháme ich nasiaknuť). Pridáme žĺtok, múku, sneh vyšľahaný z bielkov, petržlenovú vňať a strúhanku podľa potreby. Dochutíme soľou a zo zmesi tvarujeme knedle. Vkladáme ich do vriacej osolenej vody, čakáme kým vyplávajú a môžeme podávať s pripraveným gulášom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.