Plnená roláda z mletého mäsa
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
bravčová mäso
350
g
kuracie mäso
120
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
6
ks
kyslá uhorka
5
ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
strúhanka
postup
1.
Bravčové a kuracie mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do misky pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú uhorku, vajce, soľ, mleté čierne korenie a zmes poriadne premiešame.
2.
Na pracovnú dosku si rozložíme alobal, vysypeme ho strúhankou a natrieme pripraveno zmesou. Do stredu poukladáme vajcia, pomocou alobalu zvinieme roládu a alobal na koncoch uzavrieme. Roládu pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 minút. Potom roládu vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a pokrájame na plátky. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.