FOTORECEPT: Bravčová sviečková na diétny spôsob
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mäso
1
kg
bravčové karé bez kosti
1
PL
soľ
1
KL
rozmarín
1
PL
olivový olej
1
PL
plnotučná horčica
Omáčka
300
g
mrkva
300
g
cibuľa
150
g
petržlen
150
g
zeler
1
PL
olej
50
g
trstinový cukor
80
g
plnotučná horčica
4
ks
bobkový list
4
ks
nové korenie
4
plátky
citrón
1
KL
čierne korenie
voda
300
ml
sójové mlieko
2
KL
ocot
postup
1.
Mäso si môžeme (ale nemusíme) naložiť deň vopred do marinády. V miske zmiešame olivový olej, horčicu, rozmarín a soľ. Zmesou potrieme (umyté) mäso zo všetkých strán, prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Skôr, než začneme pripravovať zeleninu na omáčku, zapneme si rúru na 250 stupňov. Do vyhriatej rúry vložíme na cca 15 min. mäso, podlejeme 2 dl vody, prikryjeme druhým pekáčom (alebo alobalom) a pečieme pri teplote 200 stupňov.
2.
Mrkvu, cibuľu, zeler a petržlen nakrájame na malé kocky a dáme smažiť na 1 PL oleja. Zeleninu restujeme cca 15 min., pokým nechytí mierne hnedú farbu.
3.
Potom k zelenine pridáme bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
4.
Nakoniec všetko zasypeme cukrom a necháme trochu zkaramelizovať.
5.
Nakoniec pridáme plátky citróna (citrón som zabudla kúpiť, tak som použila limetku) a horčicu.
6.
Všetko spolu premiešame a zalejeme až po povrch horúcou vodou.
7.
Zeleninovú zmes preložíme do menšieho pekáča a navrch položíme predpečené mäso.
8.
Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov presne 1 hodinu.
9.
Upečené mäso vyberieme z rúry, mäso položíme na stranu a zeleninu preložíme do hlbokej misky.
10.
Doporučujem použiť hlbokú misku, pri mixovaní by vám mohla omáčka striekať na všetky strany. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu na kašu.
11.
Keď máme zeleninu celkom rozmixovanú, prilejeme k nej sójové mlieko (sójové mlieko som si pripravila tak, že som do 250 ml teplej vody ručne zašľahala 4 PL sójové mlieka v prášku) a nakoniec dochutíme octom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.