Pridať recept

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč
Zdroj: torticka2

ingrediencie

Linecké cesto

125 g
maslo
250 g
hladká múka
20 g
práškový cukor
citrónová kôra
soľ
6 PL
mlieko
maslo na vymastenie
hrubá múka

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
200 g
čerešne
200 g
ríbezle
2 PL
hladká múka
2 PL
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Zmiešame spolu hladkú múku, štipku soli, kôru z polovice citróna a práškový cukor. Prilejeme mlieko a zmäknuté maslo a rukami vypracujeme pevné cesto. Vyformujeme celkom hladkú guľu, ktorú zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke.
 
2.
Maslom vymastíme formu a vysypeme ju múkou. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm, ktorý dáme do formy. Z cesta vytvoríme okraj vysoký 4 cm. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku (ktorú sme vytvorili zmiešaním všetkých príslušných surovín) a nakoniec ovocie. Zvyšok cesta vyvaľkáme a povykrajujeme z neho prúžky, z ktorých vytvoríme mriežku. Takto zhotovený koláč budem piecť pri teplote 180°C asi trištvrte hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ríbezľová bublanina
12 famóznych ríbezľových koláčov
Dokonale vyváženú sladkú a kyslú chuť nájdete jedine v ríbezľovom koláči.
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Linecké tvarohové rezy
Linecké tvarohové rezy: Jednoduché cesto z chladničky a plnka, ktorá sa rozplýva na jazyku! Nemá chybu
Čo dnes upiecť? Vyskúšajte fantastické linecké tvarohové rezy, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Orechové linecké koláčiky plnené Nutellou
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...