Sacherová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
práškový cukor
80
g
hrubá múka
20
g
kakao
60
g
mandle
30
g
maslo
Plnka
150
g
marhuľový lekvár
1/2
liter
šľahačka
60
g
vanilkový cukor
20
g
čokoláda
100
g
kandizované čerešne
postup
1.
Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do horúca. Potom ich odstavíme a šľaháme do vychladnutia.
2.
Primiešame múku, kakao, nastrúhané obielené mandle a roztopené maslo. Zľahka premiešame.
3.
Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme.
4.
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri pláty. Spodný natrieme lekvárom, šľahačkou (schladenú šľahačku ušľaháme a zamiešame do nej vanilkový cukor a primiešame čerešne) a priložíme druhý plát, ten potrieme šľahačkou a prikryjeme tretím plátom.
5.
Šľahačkou potrieme aj vrch a boky. Tortu ozdobíme zvyškom šľahačky pomocou vrecka alebo striekačky s ozdobnou rúrkou a posypeme strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.