Chrumkavý špaldový koláč s marhuľami
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
celozrnná špaldová múka
100
g
cukor
150
ml
biely jogurt
1
ks
vajce
3/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
350
g
marhuľa
Posýpka
200
g
celozrnná špaldová múka
150
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
80
g
rastlinný tuk
postup
1.
Do misy preosejeme múku, cukor a prášok do pečiva. Pridáme vajíčko rozšľahané s jogurtom a premiešame.
2.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
3.
Na cesto poukladáme marhule alebo iné ovocie.
4.
Suroviny na posýpku zmiešame a rovnomerne posypeme ovocie.
5.
Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme asi 35 minút.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.