FOTORECEPT: Slané mafiny s pórom a šunkou
14
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
280
g
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok DrOetker
25
g
nastrúhaný tvrdý syr
25
g
čerstvá pažítka
150
g
nakrájaná šunka
1
ks
vajce
300
ml
biely smotanový jogurt
55
g
maslo
postup
Výborné slané mafiny.
1.
Na troche oleja opražíme pór asi 2 minúty a necháme ho vychladnúť.
2.
Vo väčšej mise preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, syr, pažítku, pór a polovicu šunky. V druhej nádobe rozšľaháme vajce, vmiešame jogurt a roztopené maslo.
3.
Tekutú zmes vlejeme do suchých surovín. Miešame, kým sa suroviny nespoja.
4.
Cesto naložíme do silikónovej formy alebo do formy s papierovými košíčkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.