Šalát z červenej šošovice recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Šalát z červenej šošovice , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 24.07.2025
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Príloha, Šalát, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená šošovica, diétne, jednoduché varenie, rýchla večera, rýchle recepty, strukoviny
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Šalát z červenej šošovice
- 250 g červenej šošovice v suchom stave
- 150 g červenej papriky
- 150 g žltej papriky
- 250 g uhorky
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- Na zálievku
- 1 lyžica sójovej omáčky
- šťava z 1 citrónu
- 1 lyžička medu
- 2 lyžičky horčice (ideálne dijonskej)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy receptu Šalát z červenej šošovice
Tento farebný a svieži šalát je ideálny ako ľahký obed, príloha alebo zdravá večera. Červená šošovica sa varí rýchlo, je plná rastlinných bielkovín a v kombinácii so zeleninou a lahodnou zálievkou vytvára vyvážené a výživné jedlo.
Šošovicu prepláchnite pod studenou vodou a uvarte ju v neosolenej vode (cca 2-násobok objemu) 7–10 minút, kým nebude mäkká, ale stále drží tvar. Potom sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte vychladnúť.
Zeleninu nakrájajte na drobné kocky – papriku aj uhorku. Petržlenovú vňať nasekajte najemno.
V miske zmiešajte uvarenú a vychladnutú šošovicu so zeleninou a petržlenom.
V malej miske si pripravte zálievku: zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med a horčicu. Dôkladne premiešajte.
Zálievku nalejte na šalát, pridajte soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešajte. Nechajte 10–15 minút odstáť, aby sa chute prepojili. Šalát chutí výborne aj vychladený, preto si ho môžete pripraviť vopred. Hodí sa aj ako príloha ku grilovanému mäsu, rybe alebo tofu. Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Šalát z červenej šošovice
Hruškové varené víno recept
Ak hľadáte niečo nové na zahriatie počas chladných dní, hruškové varené vín...
Francúzske ratatouille recept
Ratatouille je tradičné francúzske jedlo pochádzajúce z oblasti Provence, k...
Šípková marmeláda recept
Veľmi zdravá, plná vitamínu C, taká bude naša šípková marmeláda, ktorá navy...
Bravčový guláš s cestovinami recept
Bravčový guláš s jarnou cibuľkou bude chutiť s cestovinami, ryžou, knedľou ...
Kuracie prsia pečené so šalátom z rukoly a paradajok recept
Ľahký, chutný a pritom rýchlo pripravený obed alebo večera. Šťavnaté kuraci...
Šalát s pečenou hokkaido tekvicou a fetou recept
Tento jesenný šalát je dokonalou kombináciou sladkej, slanej a sviežej chut...
Výborná chrenová omáčka recept
Chrenová omáčka ako od babičky je skvelým doplnkom k vareným mäsám, napríkl...
Smažené rybie filé recept
Vyprážané rybie filé je obľúbenou Vianočnou pochúťkou detí i dospelých. Na ...
Nátierka z kuracieho mäsa recept
Do misy si dáme tavený syr, namelieme pečené kuracie mäso, natvrdo uvarené ...








