Pečený losos so zemiakmi recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pečený losos so zemiakmi , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 20.09.2024
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Ryby, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché recepty, losos, ryby, z jedného hrnca
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Pečený losos so zemiakmi
- marináda
- 1 lyžička nastrúhaná limetková kôra
- 1 lyžica sójová alebo rybia omáčky
- 3 lyžice limetková šťava
- 2 lyžice med
- 2ks rozotrený strúčik cesnaku
- 3 porcie losos (asi 500g)
- pečené zemiaky
- 450 g ošúpané a nakrájané zemiaky
- 1ks rozotrený strúčik cesnaku
- 2 lyžice rozpustené maslo
- soľ
- fazuľky
- 250 g zelené fazuľky
- 1 lyžica olivový olej
- obloha a korenie navyše podľa chuti
- mleté čierne korenie
- 1 malá čili paprička
- 1ks limetka alebo citrón
- soľ
Postup prípravy receptu Pečený losos so zemiakmi
Pečený losos so zemiakmi a zelenými fazuľkami pripravíme veľmi jednoducho v rúre v jednom pekáči. Pomocou doplňujúceho korenia si mäso aj prílohu dochutíme podľa svojho. Je to vynikajúce a zdravé jedlo.
V mise si pripravíme marinádu na lososa. Zmiešame med, 2 rozotrené strúčiky cesnaku, nastrúhanú kôru z limetky, limetkovú šťavu a sójovú omáčku. Dôkladne všetko premiešame av takto pripravenej marináde necháme porcie lososa ležať najmenej 20 minút.
Medzitým nakrájané zemiaky pretrepeme v miske s rozotreným strúčikom cesnaku, rozpusteným maslom a trochou soli. Nasypeme ich do pekáča a v predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme zhruba 20 minút. Potom zemiaky v pekáči odsunieme ku kraju a do stredu vložíme marinované kúsky lososa kožou dole a na okraj pekáča naukladáme ešte zelené fazuľky poliate olivovým olejom.
Všetko okoreníme mletým čiernym korením a zľahka osolíme. Kúsky lososa ešte potrieme marinádou. Teraz všetko pečieme pri 180 stupňoch asi 4 minúty, potom zvýšime teplotu, polejeme lososa zvyšnou marinádou a sprudka opekáme asi 2 minúty, až vrch ryby zozlatne.
Jedlo vyberieme z rúry a pred podávaním necháme pri izbovej teplote odpočinúť 3 minúty. Môžeme obložiť nakrájanou limetkou, posypať nastrúhanou chilli papričkou, pokvapkať mäso limetkovou šťavou, okoreniť a dosoliť podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Pečený losos so zemiakmi
Mäkké vianočné perníčky recept
Všetky suroviny si pripravíme na dosku, na ktorej si z nich vyhotovíme cesto riadnym premiesením. Vál si posypeme múkou a z cesta si vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme n...
Bobaľky s makom recept
Jedným z obľúbených vianočných chodov sú na východnom Slovensku bobaľky s m...
Tekvicová marmeláda recept
Tekvicová marmeláda je skvelou pochúťkou, ktorá vďaka použitým prílohám môž...
Piškótový korpus recept
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, kto...
Výborný domáci guláš recept
Hovädzí guláš je klasika, ktorá sa hodí najmä ak treba nasýtiť väčšie množs...
Domáce zemiakové knedle recept
Jednoduchý recept na zemiakové knedle. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame. Urobíme si jamku, do ktorej si nasypeme múku,...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Jednoduchá pečeňová paštéta recept
Výborné predjedlo na rozličné oslavy, ktoré bude chutiť každému. Domácu poc...
Celozrná pizza recept
Celozrná pizza je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternat...