Pečený losos s citrónovým maslom recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pečený losos s citrónovým maslom , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 10.12.2024
Kategória receptu: Bez lepku, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pre deti, Ryby, Slovenské, Vegetariánske, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché varenie, losos, ryba, rýchla večera
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Pečený losos s citrónovým maslom
- citrónové maslo
- 120 ml citrónová šťava
- 200 g tuhé maslo
- losos
- 4 filety losos aj s kožou
- 1 lyžica olivový olej
- 2ks citrón nakrájaný na plátky
- 1 ks čerstvý fenikel
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy receptu Pečený losos s citrónovým maslom
Pečený losos s citrónovým maslom je lahôdka nielen pre milovníkov rýb. Ľahké voňavé a zdravé jedlo, ktoré môžeme podávať so zeleninovými šalátmi, s opečenými zemiakmi alebo napríklad s dusenou zeleninou.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V malej panvičke zahrejeme citrónovú šťavu až takmer do varu a postupne do nej za stáleho miešania pridávame plátky tuhého masla. Keď sa maslo so šťavou z citróna pekne spojí, odstavíme panvicu z platne a maslo necháme vychladnúť. Pekáč vymastíme olivovým olejom a poukladáme doň na plátky nakrájaný fenikel a plátky citróna.
Pekáč potom vložíme do predhriatej rúry na 5 minút. Medzitým porcie lososa osolíme a okoreníme. Okorenené kúsky ryby teraz položíme do predhriatej vymastenej panvice kožou dole a krátko ich opečieme, až sa koža začne sfarbovať dohneda. Medzitým z pekáča odstránime fenikel a citrónové plátky a položíme doň opečené kúsky ryby, tentoraz kožou nahor. V rúre potom rybu pečieme približne asi 5 minút. Podávame s citrónovým maslom a čerstvými plátkami citróna.
Podobné recepty ako je Pečený losos s citrónovým maslom
Tvarohová pikantná pomazánka recept
Jednoduchá a rýchla nátierka. Očistenú a nakrájanú cibuľu dáme do misy. ...
Košíčky s ovocím recept
Na rôzne oslavy potrebujeme oku lahodiace dezerty. Slávnostná tabuľa musí ...
Špenátová zmes recept
V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...
Makovec recept
Makovec je jemný a ľahučký múčnik. Podľa chuti a nálady ho môžeme po vychla...
Kelová polievka so zemiakmi recept
Olúpeme si a nakrájame zemiaky na kocky. Kel si rozbalíme a listy potom čo ...
Pórová polievka s taveným syrom recept
Očistíme a nakrájame si pór, ktorý vsypeme do hrnca s rozpusteným maslom, p...
Rumová čokoládová poleva na múčnik recept
Väčšina z nás si dá rada ku káve niečo dobré. Múčnik, zákusok a pod. A poki...
Tuniakovy šalát recept
Každý z nás občas nemá chuť alebo čas na dlhé, zložité vyváranie. Máme tu p...
Bravčové výpečky recept
Výpečky z bravčového mäsa budú chutiť napríklad so zemiakovou knedľou a kap...