Pečené husacie stehienka na pomarančoch recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pečené husacie stehienka na pomarančoch , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.10.2025
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Husacie, Oslava, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: husa, hydina, pečené mäso
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Pečené husacie stehienka na pomarančoch
- 2ks husiacie stehná
- 2ks väčšie pomaranče
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ks cibuľa
- 2 lyžice medu
- 1 dcl bieleho vína alebo vývaru
- soľ
- čierne korenie
- 1 vetvička rozmarínu
- trocha oleja alebo husacej masti
Postup prípravy receptu Pečené husacie stehienka na pomarančoch
Tento recept spája lahodnú chuť pečeného husiacieho mäsa so sviežou sladkokyslou arómou pomarančov. Výsledkom je dokonale prepečené mäso s chrumkavou kožou a jemnou citrusovou omáčkou, ktorá mu dodá neodolateľný šmrnc. Je to ideálne jedlo na nedeľný obed alebo sviatočnú príležitosť, keď chcete niečím výnimočným potešiť rodinu.
Stehná dobre umyte, osušte papierovou utierkou a nasoľte z oboch strán. Jemne ich okoreňte čiernym korením a potrite medom zmiešaným s trochou oleja. Ak máte čas, nechajte mäso pár hodín odležať v chladničke – bude ešte chutnejšie.
Pomaranče dôkladne umyte, jeden nakrájajte na kolieska a z druhého vytlačte šťavu. Cibuľu a cesnak nakrájajte nahrubo.
Do pekáča rozložte kolieska pomaranča, pridajte cibuľu, cesnak a bylinky. Na to položte husiacie stehná, podlejte ich pomarančovou šťavou a vínom (alebo vývarom).
Pekáč prikryte a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a nezačne sa oddeľovať od kosti. Počas pečenia občas podlievajte výpekom.
Keď sú stehná mäkké, odkryte ich a zvýšte teplotu na 200 °C. Pečte ešte asi 15–20 minút, aby koža krásne zozlatla a stala sa chrumkavou.
Husiacie stehienka chutia výborne s karamelizovanou červenou kapustou a knedľou, ale výborne sa hodia aj k pečeným zemiakom alebo jemnej zemiakovej kaši. Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Pečené husacie stehienka na pomarančoch
Kuracie na prírodno recept
Kuracina je veľmi jemné mäsko, ktoré je výborné a jednoduché na prípravu. J...
Syrová omáčka s bazalkou recept
Do hrnca si nalejeme mlieko, privedieme do varu a potom doň zľahka vmiešame...
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept
Obed pre 2osoby. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom zľah...
Nálev na uhorky recept
K letu patrí zaváranie. Zavára sa ovocie, zelenina ai. Dnes si urobíme nál...
Karlovarský knedlík recept
Karlovarská knedľa je netradičná príloha ku všetkým omáčkam. Je trochu iný ...
Šopský šalát recept
Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uh...
Šalát s filetom zo pstruha a kuskusom recept
Ak hľadáte ľahký, no výživný recept, ktorý poteší nielen oči, ale aj chuťov...
Kuracia tortilla recept
Kuracia tortilla je jedno z rýchlych jedál, ktoré si môžeme pokojne priprav...








