Pečená hus recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pečená hus , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.10.2024
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Husacie, Oslava, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: husa, hydina, slávnostné jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pečená hus
- 1ks hus
- rasca
- soľ
- jablká
Postup prípravy receptu Pečená hus
Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Hus očistíme, zbavíme vnútro prebytočného tuku a odstrihneme konce krídiel. Celú ju potom osolíme a okmínujeme, a to aj zvnútra.
Teraz hus naplníme umytými jablkami a položíme ju na pekáč chrbtom hore. Podlejeme vodou alebo vývarom av predhriatej rúre pečieme celkom približne 4 hodiny. Záleží na jej veľkosti. V polovici tejto doby hus obrátime na chrbát. Počas pečenia hus polievame vypečeným tukom a ak je treba, aj podlejeme.
Keď začne mäso odpadávať z kostí, je hus upečená. Teraz už len zvoliť správnu prílohu.
Podobné recepty ako je Pečená hus
Karibský hovädzí guláš recept
Karibský hovädzí guláš je guláš so sladko-pikantnou chuťou. Varíme ho pomal...
Lokše recept
Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...
Zeleninové chipsy recept
Zeleninové chipsy vám spríjemnia večer. Príprava je rýchla a ocenia ich det...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept
Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...
Kôprová omáčka so smotanou recept
Kôprovka čiže Kôprová omáčka je česká klasika. Niekto ju nemusí, niekto ju ...
Veľkonočný mazanec recept
U nás doma sa celé veľonočné sviatky je mazanec, a to k syru, klobáse, chre...
Vanilkové rohlíčky recept
Vanilkové rohlíčky sú tradičnými vianočnými cukrovinkami a sú robené ako je...
Nepečená torta recept
V lete ideálna voľba, naša nepečená torta z kyslej smotany s ovocím. Je osv...